Leif Didrik Steensohn kåret til årets trenerildsjel 2016 av Norsk Fotballtrenerforening

I forbindelse med åpningen av Cupfinaleseminaret fredag kåret Norsk Fotballtrenerforening Leif Didrik Steensohn fra IL Trott til årets trenerildsjel 2016.

I forbindelse med åpningen av Cupfinaleseminaret fredag kåret Norsk Fotballtrenerforening Leif Didrik Steensohn fra IL Trott til årets trenerildsjel 2016.

I begrunnelsen for kåringen heter det:

Leif Didrik Steensohn har gitt sunnhordlandsfotballen svært mye av sin tid i en helt mannsalder. Som ung keeper startet han karrieren sin i moderklubben Stord. Der spilte han over 400 a-kamper fra han debuterte i 1965 mot Vard. Og på Stord huskes fortsatt ett av klubbens store høgdepunkt - seieren i Cupen over selveste Viking i 1972. Han ble regnet som en av regionens beste keepere i mange år.

Han har virket som hovedtrener og hjelpetrener for Stord i flere omganger. Men den første trenerjobben var på Bjoa i 1975. Siden den gang har han trent Trott, Bremnes og Fitjar ved flere anledninger. Trio fra Husnes har også hatt glede av hans trenerkunnskaper. I tillegg har han hatt ansvar for flere aldersbestemte lag.

I tidligere Sunnhordland fotballkrets har han også bidratt som trener og instruktør. Hans tankesett har alltid vært preget av ønske om å spille offensiv fotball. Mange mål og feiende flott fotball har alltid kjennetegnet lagene han har ledet.

Steensohn har alltid lagt sin flid i å ikke komme uforberedt til verken kamp eller trening. Han iherdighet, entusiasme og stolthet i forhold til å gjøre en god jobb som fotballtrener, har vært ett kjennetegn på hans virke.

Steensohn er faglig sterk og er opptatt av å holde seg oppdatert på nye trender. Han er en samlende person som legger vekt på å bygge gode treningsmiljøer.

I statuttene for å bli kåret til årets trenerildsjel heter det blant annet:
Prisen ”Årets trenerildsjel” tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle gode utviklingsmiljøer for barn og ungdom i norsk fotball.

Norsk Fotballtrenerforening kåret samtidig Kåre Ingebrigtsen, RBK til årets trener på herresiden, Monica Knudsen, LSK Kvinner til årets trener på kvinnesiden og Luis Pimenta KIL Toppfotball ble kåret til årets unge trener.

Prisen ble delt ut av Danmarks landslagssjef Åge Hareide. Foto: Ivar Thoresen, Norsk Fotballtrenerforening